söndag 30 juni 2013

Bilder från en Italienvecka



Jag och familjen har varit i Italien en vecka och haft det underbart! Vi åkte med Sembo och hyrde en lägenhet här. En heldagsutflykt till Venedig hann vi också med, bilderna nedan är därifrån:









onsdag 12 juni 2013

Long time no write

Nu var det skamligt länge sedan jag skrev och jag hoppas att ni mina trogna läsare har överseende med detta.

Varje år i juni blir man ju häpen över 1. hur snabbt tiden går och att det snart är semester och 2. hur mycket aktiviteter/studentfirande/kalas/deadlines/avslutningar som ska klämmas in på dessa futtiga veckor innan midsommar...

I år var det extra tätt med studentfiranden: förra veckan klämde vi 2 st under veckan och ett dubbelstudentfirande på helgen (en väns bägge barn tog studenten samtidigt)... Nationaldagsledigheten tillbringade vi på landet och det var ljuvligt, äntligen sommar! Grönskan prunkade, humlor surrade och barn var glada. Nu längtar jag verkligen efter semestern och att få tillbringa 4 härliga veckor där!

Djungelutsikt från solstolen


































I helgen firade vi dessutom makens födelsedag med kalas i radhusträdgården, och den visade sig också från sin allra bästa sida.

I morse var jag på Det Stora Sjukhuset och gjorde en ultraljudsundersökning av lilla hjärtat. Sedan den jobbiga incidenten i Amsterdam så har hjärtat hållit sig i schack, och undersökningen på vårdcentralen visade ju inte på något konstigt. Ultraljudsundersökningen idag är gjord efter att vårdcentralen skickat remiss, och jag antar att det gör det för att vara på den allra säkraste sidan... Jag har bestämt mig för att inte oroa mig för detta, utan att se det som något tillfälligt som inträffade av någon anledning!



lördag 1 juni 2013

Skön lördag

Å, vilken härlig dag vi haft! Vaknade utsövd, varmt och soligt ute. Maken for till bageriet och köpte bullar till lyxig frukost, och hittade en grov rågbulle till mig... perfekt!

Sedan kvistade vi iväg till en kvartersloppis i närheten där jag fyndade några fina linnen som ska komma väl till pass på vår stundande Italiensemester, samt ett par tjusiga linnebyxor som jag ser mig själv svassa omkring i på någon hamnpromenad i Italien...

Maken och jag tog en tur till Bauhaus där vi hittade fina Baden baden-stolar till toppenpris, samt nya gungor till gungställningen som vi fick av en schysst granne som inte ville ha den längre. Skruvade och donade med dessa tills sonen var nöjd och kunde gunga av hjärtans lust.

Vi tänkte svalka oss med ett dopp i havet och packade all utrustning och for iväg, men väl framme vid stranden slog vädret om med våldsam kraft och solskenet förbyttes i piskande vind och hällregn... bara att åka hem igen och mysa inomhus. Inte det sämsta i och för sig.

Kvällens middag blev lax i ugnen, serverad med en kall koriandersås gjord på turkisk yoghurt, och makaroner till i brist på bättre... Men det var förvånansvärt gott!


Der gröna på laxen och tomaterna är korianderolja:
jag mortlade korianderblad med olivolja, och droppade över. Gott!